fbpx

Hamilelik Dönemi ve Doğum Sonrası Beslenme Danışmanlığı

Bu içerikte neler var?

Hamilelik dönemi ve doğum sonrası beslenme danışmanlığı hizmeti almak, anne ve bebek için önemli olan bu sürecin en iyi şekilde atlatılmasını sağlar. Siz de hamilelik dönemi ve doğum sonrası beslenme danışmanlığıyla ilgili bilgi sahibi olmak isterseniz yazımızın devamına göz atabilir, merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Hamilelik Dönemi Beslenme Danışmanlığı

Hamilelik bir kadın için en güzel ve en özel zaman dilimlerini kapsayan süreçtir. Dünyaya yeni bir canlı getirmeye hazırlanan bireyin fizyolojik, psikolojik ve ruhsal açılardan kendini iyi hissetmesi elzemdir. Artık bedenini küçük bir canlıyla paylaşan anne adayı beslenmesine daha da dikkat etmek durumundadır. Çünkü normal zamanlarda aldığı gıda miktarı gebelikle beraber yeterli gelmeyebilir. Bu da birtakım problemlerin baş göstermesine yol açabilir.

Bu hassas dönemde anne adayının yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmesi hem bebeğin hem de annenin sağlığı açısından son derece önemlidir. Hamilelik dönemi beslenme danışmanlığı gebelik sürecinin en iyi biçimde atlatılmasına yardımcı olmak üzere hizmete sunulur. Bu danışmanlık, anne adayının hem sağlıklı hem de dengeli bir biçimde kilo almasına yardımcı olur. Böylece annede aşırı kilo alımı ya da zayıf kalma durumu gözlenmez.

Gebelikte beslenme danışmanlığının hedefi, anne adayının düzenli ve sağlıklı bir biçimde beslenmesini sağlamaktır. Annenin beslenmesine bağlı olarak bebeğin gelişimi ve doğum ağırlığı da iyi yönde etkilenmiş olur. Bunun yanı sıra gebelikte beslenme hizmeti ile anne adayının gerek vitamin gerekse mineral depolarının doluluğundan emin olma amacı güdülür. Anne adayının bu dönemi gereği gibi geçirebilmesi için beslenme danışmanlığı önem taşır.

Doğum Sonrası Beslenme Danışmanlığı

Gebelik döneminde olduğu kadar doğum sonrası beslenme danışmanlığı hizmeti almak da önemli bir husustur. Bu dönemde anne sütünün hacmi ile kalitesinin artırılması gerekir. Bebeğin yeterli beslenmesini sağlamak amacıyla doğum sonrası beslenme danışmanlığı hizmetinden faydalanmak iyi bir tercih olacaktır. Anne ne kadar iyi ve dengeli beslenirse, bebeğin besleneceği süt de o kadar kaliteli olur.

Bu dönemde anneler, gebelik süresince almış oldukları kilolardan bir an önce kurtulmak isteyebilirler. Ancak öncelik bu değildir. Özellikle ilk 6 ayda diyet yapmak annenin süt kalitesini düşürebilir. Bebeğin tüketeceği sütün işlevinin azalması ise bebeğin gelişimine olumsuz etki edebilir. Bu bakımdan anneler diyet yapmak yerine bebeğin gereksinim duyduğu sütü daha kaliteli hale getirme üzerine beslenme yapmalıdır.

Beslenme Danışmanlığı Neden Gereklidir?

Hamilelikte beslenme hususu dikkate alınması gereken bir meseledir. Çünkü anne adayı hem kendini hem de içinde günden güne büyümekte olan bebeğini düşünmek zorundadır. Bebeğin de yeterli bir şekilde içerde beslenmesi için annenin beslenmesine dikkat etmesi gerekir. Ancak bebek yeterli beslensin diye aşırıya kaçacak şekilde beslenmek doğru bir davranış olmaz. Dengeyi sağlamak için hamilelikte beslenme danışmanlığı almak elzemdir.

Gebelik sürecinde ve doğumun ardından annenin ideal kiloya daha kolay bir biçimde ulaşması, bunun yanı sıra bebeğin gelişiminin olması gerektiği gibi ilerlemesi de beslenmeyle doğru orantılıdır. Bu bakımdan beslenme danışmanlığına başvurmak önem arz eder.

Hamilelik Dönemi ve Doğum Sonrası Beslenme Danışmanlığının Faydaları Nelerdir?

Hamilelik dönemi ve doğum sonrası beslenme danışmanlığı ile annenin ağırlık kazanımının ve bu kazanım hızının kontrol altında tutulması sağlanabilir. Çünkü olması gerekenden az kilo alımı erken doğum riskini; fazla kilo alımıysa zor doğuma ve annenin kilolu kalmasına sebebiyet verebilir. Bu tür risklerle karşılaşmamak için hamilelik sürecinde kilo alımı takip ettirilmelidir.

Doğum öncesi olduğu gibi doğum sonrası beslenme de dikkat isteyen bir unsurdur. Çünkü doğum sonrası beslenme biçimi bebeğin de beslenmesini şekillendirir. Alınacak olan hamilelik dönemi ve doğum sonrası beslenme danışmanlığı hizmeti, bebeğin sağlıklı biçimde kilo almasını sağlar. Ayrıca anne sütünün kalitesi gibi miktarının da artırılması yine bu hizmet çerçevesinde mümkün hale gelir.

Hamilelik dönemi ve doğum sonrası beslenme danışmanlığı kapsamında her anneye özel bir beslenme planı oluşturulur. Çünkü her bireyin gereksinimleri birbirinden farklıdır. Bu farklılık da doğal olarak kişiye özgü program hazırlamayı gerektirir. Diyetisyen eşliğinde yürütülecek olan program sayesinde hem annenin hem de bebeğin sağlıklı bir şekilde beslenmesi mümkün hale gelebilir.

Gebelikte beslenme danışmanlığı almak kilo kontrolünün sağlanmasını ve doğumun ardından kilonun daha kolay bir şekilde verilmesini sağlar. Kemik ve kas sağlığının korunması, kan şekerinin dengede kalması, yeme bozukluğu yaşanmaması, vitamin ve mineral eksikliğinin yaşanmaması için de yine hamilelik dönemi ve doğum sonrası beslenme danışmanlığı hizmeti talebinden bulunmak gerekir.

Hamilelik Dönemi ve Doğum Sonrası Beslenme Danışmanlığıyla Hizmetinizdeyiz!

Hem hamilelik döneminde hem de doğum sonrasında kendinize ve bebeğinize gereği gibi bir beslenme düzeni sunmak isteyebilirsiniz. Bunu istemek sizin en doğal hakkınızdır çünkü hamilelik de doğum sonrası da oldukça hassas dönemlerdir. Bu dönemleri sağlıklı bir şekilde atlatabilmek amacıyla gereken danışmanlığına başvurabilirsiniz. Yeme düzeninizi iyileştirmeniz kendinize ve bebeğinize yapacağınız en büyük iyilik olacaktır.

Siz de hamilelik dönemi ve doğum sonrası beslenme danışmanlığından faydalanmak istiyorsanız hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bünyemizde hizmet vermekte olan uzman diyetisyenlerimizden profesyonel destek alabilir, hamilelik ve doğum sonrası sürecini olabildiğince sağlıklı bir şekilde atlatabilirsiniz. Bebeğiniz ve sizin için özel olarak planlanan beslenme programına sahip olarak yeterli, dengeli ve zengin bir şekilde beslenebilirsiniz.

 

Hamilelik Dönemi ve Doğum Sonrası Beslenme Danışmanlığı hizmeti sunan Medisam şubeleri