fbpx

Diş Beyazlatma

Bu içerikte neler var?

Kişilerin estetik açıdan önem verdiği diş beyazlatma işlemi, diş hekimleri tarafından sıklıkla uygulanan bir tedavidir. Beyaz dişler, kişilerin günlük yaşamını önemli ölçüde etkileyen bir unsurdur. Gerek estetik gerekse temiz bir görünüm sunan beyaz dişler için kliniğimizde diş hekimi uzmanları tarafından profesyonel tedavi yöntemleri uygulanır.

Diş Beyazlatma Bölümü Hakkında

Dişlerin sararması bazen dişlerin kendi yapısından bazen de sık olarak sigara, kahve ve çay tüketiminden kaynaklanıyor olabilir.

Günümüzde beyaz dişler herkesin hayalidir. Kişilerin özgüvenini ve günlük yaşamını önemli ölçüde etkileyen dişlerin beyaz görünümü için çoğu zaman dişlerin fırçalanması yetersiz kalabilir. Bu durumda diş hekimi uzmanları tarafından uygulanan anında diş beyazlatma teknikleri, sevindirici bir çözüm olarak tercih edilir.

Bleaching işlemi olarak da tanımlanan dişlerin beyazlatma işleminin oldukça kolay bir işlem olduğu söylenebilir. Bleaching uygulaması diş hekimlerinin klinikte yaptığı ofis tipi veya kişilerin evde uygulayabileceği ev tipi bleaching uygulaması olarak ikiye ayrılır.

Diş Beyazlatma Sebepleri Nelerdir?

Diş minesinde veya dişin kendi yapısında oluşan renkli maddeler, diş hekimlerinin kullandığı diş beyazlatıcı jel ile giderilir. Hastaların tercihi üzerine ev veya ofis tipi beyazlatma tedavisi, diş eti rahatsızlığı olmayan herkes tarafından tercih edilebilir.

Kişisel bakımına ve estetik görünümüne özen gösteren herkesin öncelik verdiği unsurlardan biri beyaz dişlerdir. Dişlerdeki sararma kişilerde psikolojik problemlere ve özgüven eksikliğine bile neden olabildiği için bleaching işlemi, çoğu kişi tarafından günümüzde sıklıkla uygulanır.

Dişlerin sararması çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Kimi insanların diş yapısı beyaz renk tonuna sahip değilken, kimi insanların dişleri sigara, alkol, kahve ve çay tüketimi nedeniyle sararıyor olabilir. Dolayısıyla kişilerin kendi diş rengi tonunu 2-3 ton kadar açan diş beyazlatma evde doğal yöntemlerle de uygulanabilen bir çözüm yöntemidir.

Diş Beyazlatma Belirtileri Nelerdir?

Diş hekimi tarafından uygulanan geçici ve kalıcı diş beyazlatma tedavileri, dişlerin çeşitli iç-dış kaynaklı nedenlerle sararması gibi durumlarda başvurulan bir yöntemdir.

Dişlerin estetik açıdan sağlıklı ve güzel görünmesi için diş hekimleri hastaların talebi üzerine çeşitli yöntemlerin yer aldığı bleaching işlemi uygular. İçsel ve dışsal renk değişikliği sebeplerine bağlı olarak gelişen dişlerde sararmayı önlemek adına diş hekimi kliniklerinde profesyonel bir yöntem uygulanmasını tercih edebilirsiniz.

Diş hekimlerinin beyazlatma jeli ile farklı teknikler şeklinde uyguladığı bleaching işlemi, kişiler tarafından dışarıdan temin edilebilen diş beyazlatıcı ağız bakım suyu ve diş macunu gibi ürünlerle gerçekleştirilebilir.

Diş Beyazlatma Nasıl Teşhis Edilir?

Diş hekimi uzmanları tarafından uygulanan diş beyazlatma fiyatı hastaların tercih ettiği yönteme göre farklılık gösterir. Dişlerde oluşan sararmaları önlemek isteyen kişiler, diş hekimi uzmanlarının hastalar üzerinde uyguladığı bleaching işlemini tercih edebilir. Böylece sağlıklı ve estetik bir gülüş elde eden hastalar, klinikten mutlu ayrılarak daha özgüvenli bir kişiliğe kavuşabilir.

İç ve dış renklenmeler nedeniyle dişlerde oluşan sararmalar, kişilerin çocukluk döneminden itibaren yaşayabileceği diş problemlerinden biridir. Her yaş grubunun tercih edebileceği bleaching uygulaması, yalnızca diş eti problemleri yaşayan kişiler için tavsiye edilen bir tedavi yöntemi olarak görülmez.

Diş Beyazlatma Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Diş hekimi uzmanlar diş beyazlatma yöntemleri olarak iki farklı teknik kullanır. Bleaching işlemi olarak adlandırılan dişlerin beyazlatılması işlemi için uygulanan yöntemler şunlardır;

  • Home Bleaching Uygulaması (Ev Tipi Beyazlatma Uygulaması): Diş hekimi hastanın ağız ölçüsünü alarak, diş beyazlatıcı jel ile plak oluşturur. İçeriğinde hidrojen peroksidin bulunduğu diş beyazlatıcı jel ile hazırlanan plak, gün içinde minimum 4-5 saat kullanılması gerekir.
  • Ofis Bleaching (Ofis Tipi Beyazlatma Uygulaması): Klinikte diş hekimi tarafından uygulanan ofis bleaching işlemi, lazer yöntemiyle uygulanır. Diş hekimi hastanın dişi üzerine diş beyazlatıcı jel sürdükten sonra, lazer desteği ile içeriğindeki maddeyi aktif hale getirerek dişlerin beyazlamasını sağlar. Bu yöntem, evde uygulanan tekniğe göre daha kısa sürede tamamlanır.

Diş Beyazlatma Hakkında Sık Sorulan Sorular

Diş beyazlatma işlemi zararlı mı?

Uzman diş hekimi tarafından uygulanan dişin beyazlatma işleminin hiçbir zararı bulunmaz. Fakat işlemden sonra, yaklaşık 24-36 saat aralığında dişlerde hassasiyet oluşumu gözlemlenir. Sıcak ve soğuğa karşı dişlerde hassasiyet oluşumu 48 saati geçmesi halinde uzman diş hekimine başvurulması önerilir.

Diş beyazlatma işlemi kalıcı mı?

Dişlerin beyazlatılması işleminin ömür boyu bir kalıcılığı yoktur. İşlem sonrası beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak yeniden dişlerde sararma olabileceği için 6 ay ile 1 yıl aralığında işlem yeniden uygulanabilir.

Diş Beyazlatma İşleminden sonra nelere dikkat edilmeli?

Dişlerin beyazlatılması işleminden sonra; sigara, çay ve kahve tüketmemeye özen gösterilmesi gerekir.

Diş Beyazlatma hizmeti sunan Medisam şubeleri