fbpx

Mini Dental İmplantlar

Bu içerikte neler var?

Diş eksikliği ya da ağızda oluşan deformasyonlar sonucu kırık diş gibi durumlarda implant tedavisinin başlıca yer ettiğini söyleyebiliriz. Bir implant çeşidi olan mini dental implantlar hem daha düşük maliyetli olmasından hem de yaşı büyük olan hastaların kolaylıkla yaptırabilmesinden dolayı tercih edilen bir tedavi türüdür. Mini implantlar, boyut bakımından standart ölçüdeki implantların yarısı kadardır. Bundan dolayı eksik dişlerin yerine kullanılma işlemini oldukça kolaylaştırır.

Mini Dental İmplantlar Nedir?

Mini Dental implantlar için kısaca standart boyutlu implantların aksine daha küçük olan implant çeşidi diyebiliriz. Normal implantlar gibi bu küçük boyutlu implant çeşidi de bio uyumlu olmak üzere titanyum alaşımından üretilmiş vidadır. Genellikle çene kemiğinin bazı olumsuzluklar karşısında erimesi ve bu kemiklerin dar olması durumlarında kullanılan bir tedavi türüdür. Normal implantlar ile arasındaki tek fark küçük implantların boyutunun daha kısa ve çapının daha dar olmasıdır.

Mini Dental İmplant Özellikleri Nelerdir?

Mini dental implant özellikleri şu şekilde verilmiştir:

  • Standart implantlardan daha küçük oldukları için maliyetleri de daha azdır. Yani bütçeye daha uygun olanıdır.
  • Diş etlerinde herhangi bir kesme işlemi olmadan bu implant uygulanabilir.
  • Bir seans içerisinde implantların üstüne bireye özel olarak yapılmış protezler yerleştirilebilir.
  • Genellikle bazı hastalıklara sahip olan hastalarda ve yaşı ilerlemiş olan bireylerde kullanılan bir yöntemdir.

Mini Dental İmplantlar Hangi Durumlarda Tercih Edilir?

Mini Dental implantların tercih edildiği durumları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Bireyin çene kemiğinin yapısı ve boyutu, standart tedaviyi kabul etmiyorsa tercih edilir.
  • Standart implant tedavisi için gerekli olan cerrahi operasyondan kaçınılıyorsa ya da kişi, bu operasyonun gerektirdiği maliyeti karşılayamıyorsa.
  • İleri yaşlardaki bireylerde herhangi bir cerrahi uygulama kullanılmak istenmediğinde.
  • Bazı kemik hastalıklarına bağlı olarak diş eti kemikleri zamanla protezleri tutmamaya başlar. Bunun neticesinde bu hastalarda protezin tutuculuğunu ve dayanıklılığını artırmak için implant uygulaması tercih edilebilir.

Mini Dental İmplantlar Nasıl Kullanılır?

İmplant kullanımı, bu tedavi yönteminden yararlanılan hastalar için oldukça merak edilen bir konudur. Gerçek dişler de kırılabildiği gibi yapılan protezler ve vidalarda kırılabilir. Ancak kullanımına dikkat edildiği takdirde uzun süreli bir tedavi şeklidir.

Mini dental implant kullanımı, ağız hijyen ve bakımına gerekli olan özene göstermekle başlar. Hijyenin yanı sıra çene kemiğini etkileyen bazı durumlardan da kaçınılmalıdır. Örneğin sigara kullanımı çene kemiklerini olumsuz yönde etkilediği için düşük bir ihtimal dahi olsa kırılma gibi durumlar söz konusu olabilir. Ancak titanyumdan yapılan bu vidalar, kolaylıkla kırılabilen bir materyal değildir. Çünkü titanyum oldukça sağlam bir metaldir ve damaklara kolaylıkla adapte olabildiği için kendi dişiniz gibi kullanabilirsiniz.

Mini Dental İmplantlar Nasıl Uygulanır?

Mini dental implant uygulaması için öncelikle hastaların diş ve çene yapısı ölçülerek incelenir. Bu incelemenin amacı hastanın tedaviye uygun olup olmadığına karar vermektir. Uygun bulunursa hastanın tedavisine başlanır. Titanyum vidalar çene içerisinde monte edilir ve kemiğe sıkıca bağlanır. Bu işlem küçük bir anestezi ile yapılarak oldukça kısa bir sürede tamamlanır.

İyileşme sürecinin tamamlanmasının ardından diş protezi yerleştirilerek implanta sabitlenir. Genellikle uygulamanın ardından kişiler herhangi bir rahatsızlık hissi duymazlar. Dolayısıyla implant özellikleri bakımından birçok hastanın ve doktorunun tercih ettiği bir tedavi yöntemidir.

Mini Dental İmplantlar Hakkında Sık Sorulan Sorular

Mini dental implantların tedavisi ne kadar sürer?

Oldukça basit bir işlem olduğu için bir diş kliniğinde ortalama olarak iki saatlik bir seansta ya da birer saatlik iki seansta uygulanır.

Mini dental implantların diğer implantlardan farkı nedir?

Temel fark boyutu ve maliyetidir. Oldukça küçük olduğu için ağızda kesim işlemi yapılmaz ve diğerlerine göre daha kısa sürede tamamlanır.

Mine dental implantların fiyatları ne kadardır?

Mini implant fiyatları diğer implantlardan daha ucuzdur. Ancak elbette fiyatlar gidilen diş kliniğine, tedavinin uygulandığı diş sayısına ve materyal kalitesine göre değişiklik gösterir.

Mini Dental İmplantlar hizmeti sunan Medisam şubeleri