fbpx

Çene Botoksu

Bu içerikte neler var?

Çene botoksu, çenenin iki yanında yer alan masseter adı verilen kasların fazla sıkılmasından dolayı büyümesiyle çenenin geniş görünmesi durumunun ortadan kaldırılması için yapılan estetik işlemdir. Masseter botoks işlemi sadece estetik kaygılarla yapılan bir işlem değildir. Bu işlem kastaki gerginliği alarak diş sıkma ve diş gıcırdatma durumlarının önüne geçer.

Çene Botoksu Bölümü Hakkında

Çene botoksu uygulaması, çenenin iki yanında yer alan çiğneme kaslarına botoks maddesi olan botulinum toksinin ürününün enjekte edilmesidir. Diş sıkma ve diş gıcırdatma sorunlarına çözüm olarak sunulan tıbbi estetik çözüm yoludur. Genelde uyku halindeyken şiddetli diş gıcırdatan kişiler hem kendileri hem de çevreleri için sorun teşkil etmektedir. Yine uyku halinde diş sıkmak masseter kaslarını büyütür ve yüz simetrisini bozar.

Estetik kaygıların yanında bu iki durum çenede ağrı ve kitlenme sorunlarına da yol açmaktadır. Diş sıkma botoksu ya da çene dolgusu olarak da adlandırılan bu işlem büyüyen çiğneme kaslarını küçülttüğü ve diş sıkma sorununun önüne geçtiği için yüz hatlarını işlem öncesine göre ince gösterir. Çene botoksu, neşter, dikiş ve ağrı içermeyen bir işlemdir. Çiğneme kasına yapılan bu botoks işlemi, diş hekimleri, ortodontistler ve estetik cerrahlar tarafından yapılabilir. İşlemi yapan hekimler, yüz anatomisi ve yüzdeki kasların hareket mekanizmasına hâkim olması önemlidir.

Çene Botoksuna Neden İhtiyaç Duyulur?

Çiğneme kası botoksu hem tıbbi hem estetik nedenlerle yapılmaktadır. Çene botoksu sebepleri aşağıda listelenmektedir. Bu durumlardan birini yaşayan kişiler genelde çene kası botoksu tercih etmektedirler. Bu sorunların çözümü olarak botoks sıklıkla tercih edilmektedir.

  • Diş sıkma alışkanlığına sahip olmak.
  • Diş gıcırdatma problemi yaşamak.
  • Uyku halinde çene kitlenmesi.
  • Çene kaslarının aşırı boyutta büyümesi.
  • Yüz şeklinin ve simetrisinin bozulması.
  • Diş sıkma ve gıcırdatmadan kaynaklı yaşanan diş sağlığı sorunlarına sahip olmak.
  • Gıcırdatma ve sıkma kaynaklı dişlerin aşınması sorunu.

Diş sıkmak ve diş gıcırdatmak, çiğneme kaslarının yana doğru büyümesiyle yüzün kare şekli almasına sebep olur. Çiğneme bilimsel adıyla masseter kaslarının yüze verdiği kare şekli erkeklerden ziyade kadınlar için estetik kaygı verici bir durumdur. Bu durumdan rahatsız olan kadınlar, diş sıkma botoksu yaptırmayı tercih etmektedirler.

Hangi Hastalara Çene Botoksu Yapılmalıdır?

Çene görüntülerinden rahatsızlık duyan ya da masseter kasının büyümesinden kaynaklı olarak ortodontik tedaviye ihtiyaç duyan hastalara çene botoksu yapılabilir. Çene kası botoksu yapılmadan önce hastalara yapılan muayenede işleme engel bir durum yoksa botoks yaptırmak isteyen herkese işlem yapılabilir. Hamile, emziren anne, genel sağlığı yerinde olmayan ve çok genç olan hastalara çene kasına botoks enjeksiyonu uygulaması yapılmamaktadır.

Tek taraflı çene kası büyümesinden kaynaklı çene yamukluğu gibi masseter kasıyla ilgili olan sorunlarda çene botoksu tedavisi çözüm yolu olmaktadır. Kemik yapısıyla ilgili olan çene görünümü ya da diş sorunlarında çiğneme kası botoksu tedavi yöntemleri yer almamaktadır. Masseter botoks yaptıranların yorumları ve tecrübeleri doğrultusunda tedavinin tekrarlanma sıklığı kişiden kişiye değişmekle beraber ortalama 6 aydır. Aktif olarak spor yapan, yüz masajı ya da yüz yogası uygulaması yapan kişilerde botoks maddesi diğer kişilere göre daha hızlı erimektedir.

Çene Botoksu Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Çene botoksu tedavi yöntemleri, aşırı derecede diş sıkma ve diş gıcırdatma sorunun önüne geçmek için çenenin iki yanında bulunan masseter kasına botulinum toksin maddesinin doğrudan enjekte edilmesidir. Bu yöntemle çene kası aşırı derecede sıkma ve gıcırdatma eylemlerinin gerçekleştiremeyecek kadar zayıflatılır.

Çene Botoksu Hakkında Sık Sorulan Sorular

Diş gıcırdatma botoksu hakkında sık sorulan sorular aşağıda listelenmektedir.

Diş Sıkma Botoks Fiyatı nedir?

Diş sıkma botoks fiyat bilgisi, hastaların ihtiyaç duydukları enjeksiyon maddesine göre değişmektedir.

Masseter Botoks Zararları olan bir işlem midir?

Hayır, masseter botoks kalıcı ya da uzun süreli zararları olan bir işlem değildir. Botoks uygulaması sonrasında çok nadir gülme asimetrisi görülebilir fakat bu durum botoks malzemesinin oturmasının ardından kısa sürede geçmektedir. İşlem sonrası iğne giril yerinde kırmızı bir iz ve ödem görülebilir. Bu iz ve ödem durumu işlemden 1-2 gün sonra geçmektedir. Masseter botoks zararları olan bir işlem değildir.

Çene Botoksu İşleminin Ardından Ağrı Yaşanır Mı?

Hayır, çene kası botoksu işlemi ağrılı ya da acılı bir işlem değildir.

Çene Kası Botoksu İşleminin Etkisi Hemen Görülür Mü?

Çene kasına uygulanan botoks işlemi etkisini işlemden sonraki bir hafta içinde göstermektedir.

Çene Botoksu Nasıl Yapılır?

Çene botoksu nasıl yapılır?” sorusu işleme ihtiyacı olduğunu düşünen herkesin aklına takılan bir sorudur. Çene botoksu, çenenin iki yanında bulunan çene hareketlerini kontrol eden büyük kas grubu olan masseter kasına botulinum toksin malzemesinin küçük dozlarda enjekte edilmesiyle yapılan işlemdir.

Çene Botoksu hizmeti sunan Medisam şubeleri