fbpx

Dijital Cerrahi Rehber (Surgical Guided Implants)

Bu içerikte neler var?

Gelişmeye ara vermeksizin devam eden teknoloji beraberinde dijital cerrahi rehber gibi bazı ileri düzey sistemleri de beraberinde getirir. Surgical guided implants olarak bilinen bu sistem ağız ve diş sağlığı alanında kullanılır. Söz konusu sistemin ne olduğu, avantajları ve kullanımıyla ilgili bilgi edinmek kişiye daha geniş bir bakış açısı kazandırır.

Dijital Cerrahi Rehber (Surgical Guided Implants) Nedir?

Sağlık alanındaki gelişmeler her geçen gün bireylerin daha da iyi hizmet almasını kolaylaştırmaktadır. Ağız ve diş sağlığı alanında büyük bir fayda sağlamakta olan surgical guided implants son zamanlarda yaygınlık kazanmış bir sistemdir. Dijital cerrahi rehber implant tedavisinde tercih edilen bir yöntem olarak ifade edilebilir. İmplant tedavisinden önce implantların doğru bir biçimde yerleştirmek için bu sistemden faydalanılır.

Gerek ağız yapısının gerekse implantların istenen biçimde konumlandırmasını yapmak üzere kullanılan dijital cerrahi rehber tedavinin basamaklarını rahatlıkla görebilmeyi mümkün kılar. Bu yöntemle hem diş hekimi hem de hasta ayrıntılı bir biçimde tedavinin ilerleyiş yönünü görmektedir. Bu rehber implantların olması gereken konumdaki ve açıdaki dizilimini belirten bir referans olarak da tanımlanabilir. Ortodontik tedavi için cerrahi rehber büyük kolaylıktır.

Dijital Cerrahi Rehber (Surgical Guided Implants) Ne İşe Yarar?

İmplant tedavisi günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir. Pek çok kişi çeşitli sebeplerden dolayı kaybettiği dişlerinin yerine implant diş yaptırır. Bu dişler hem estetik görünümün iyileştirilmesini sağlar hem de konuşma ve beslenme gibi faaliyetlerde görülen aksamaları giderir. İmplant tedavi süreci içerisinde önemli bir yere sahip olan surgical guided implants, implantların çene kemiğine nasıl konumlandırılması gerektiği hakkında bilgi verir.

Bu rehber bir nevi implantların uygulama öncesi provasının yapılmasını mümkün hale getirir. İmplant tedavi süreci içerisinde cerrahi rehberden faydalanmak en iyi sonucu almaya yardımcı olur. Bu rehber diş hekimlerine de hastalara da büyük bir kolaylık ve konfor sunar. İmplantlar hastanın çene kemiğine olması gerektiği şekilde dizilebilir ve hastanın memnuniyeti bu sayede artırılmış olur.

Dijital Cerrahi Rehber (Surgical Guided Implants) Nasıl Hazırlanır?

Dijital cerrahi rehber hastanın çekilmiş olan röntgeni baz alınmak suretiyle hazırlanır. Yani röntgen ve rehber eşliğinde laboratuvar ortamında silikondan cerrahi bir plak tasarlanır. Tasarlanan plakta implant uygulaması yapılacak kısımlarla doğru orantılı oyuntular tespit edilir. Dijital cerrahi rehber kullanımı son derece basittir.  İmplant işlemine başlanmadan hemen önce silikon plak dişlere ya da damağa konumlandırılır.

Konumlandırılmış olan plak sayesinde diş etine herhangi bir şekilde kesik atılmaksızın giriş gerçekleştirilir. Bu girişlerle beraber implant yuvaları açılmış olur. İmplantlar açılan yuvalara oturtulur. Dijital cerrahi rehber kullanımı sayesinde bu işlem çok daha zahmetsiz bir biçimde tamamlanmış olur. Ortodontik tedavide tercih edilen bu yöntem işlemleri çok daha basit hale getirmesiyle öne çıkmayı başarır.

Dijital Cerrahi Rehber (Surgical Guided Implants) Avantajları Nelerdir?

Dijital cerrahi rehber faydalarıyla ön plana çıkan bir yöntemdir. Bu yöntem günümüzde sıklıkla tercih edilen implant tedavisinde önem arz eden bir konuma ulaşmayı başarmıştır. Tedavinin olumlu sonuçlanması hususunda büyük bir yardımı dokunan söz konusu yöntem sayesinde hasta memnuniyet büyük oranda artırılabilmektedir. Dijital cerrahi rehber avantajlarından söz etmek gerekirse şu maddeleri sıralamak doğru olacaktır:

  • Danışanın çene kemiğine yerleştirilmesi planlanan implantların doğru bir biçimde yerleştirilmesine yardımcı olur.
  • Bu sistem sayesinde anatomik yapılar görsel haline getirilir. Cerrahi müdahale esnasında söz konusu yapılar rehber sayesinde korunabilir.
  • Müdahale öncesi tedavi ayrıntılı biçimde planlanabilir ve böylece ihtimal dahilindeki riskler en az seviyeye indirilebilir.
  • Dijital cerrahi rehber faydaları arasında kemik hacmi ve yapısıyla ilgili akılda soru işareti oluşmasını önlemesi de yer alır.
  • Hastanın operasyon sebebiyle yüz bölgesinde morarma ve şişme oluşumu bu yöntemle azaltılabilir.
  • Müdahale sonrası daha az ağrı hissedilir ve iyileşme süresi belirgin biçimde kısalarak hastaya rahatlık sağlar.
  • İmplant cerrahi işleminin başarı oranını artırmayı sağlar.
  • Cerrahi işlemde diş eti kaldırılmasına ihtiyaç duyulmaması sayesinde oluşan kanamayı azaltmış olur.
  • Cerrahi müdahale travmasının azaltılmasına yardımcı olur.

Dijital cerrahi rehber avantajlarından faydalanmak hem hekimlere hem de hekime başvuran hastalara büyük bir konfor sunar. Bu yöntemle gerçekleştirilen implant tedavileri hastanın büyük bir memnuniyet duymasına zemin hazırlar.

Dijital Cerrahi Rehber (Surgical Guided Implants) Hakkında Sık Sorulan Sorular

Normal İmplant Uygulamasıyla Surgical Guided Implants Uygulaması Arasındaki Fark Nedir?

Normal implant tedavisinde ilk olarak diş etine kesik atılması lazımdır. Kesiyle beraber kemiğin içine implant yerleştirilir ve ardından kesi dikiş atılmak suretiyle kapatılmış olur. Surgical Guided Implants yöntemiyleyse plak kullanımı gerçekleştirilir. Bu plak işlem uygulanacak bölgeyi tam anlamıyla belirleyebildiği için kesi atılmasına ihtiyaç duyulmaz. Böylece dikiş atılmasına da gerek kalmaz.

3D Dental Tomografi Nedir?

Kişinin çene yapısıyla alakalı bütün ayrıntıları net bir biçimde gösteren görüntüleyicidir.

Surgical Guided Implants ile Tamamlanan Cerrahi Müdahaleden Ne Kadar Zaman Sonra Yemek Yenebilir?

Cerrahi müdahaleden 1-2 saat sonra kişinin yemek yiyebilmesi mümkün hale gelir.

 

Dijital Cerrahi Rehber (Surgical Guided Implants) hizmeti sunan Medisam şubeleri