fbpx

Diş Kristali

Bu içerikte neler var?

Estetik görünümün iyileştirilmesi bakımından tercih edilmekte olan diş kristali pek çok kişinin ilgisini çeken bir uygulamadır. Bu uygulamayı yaptırmak isteyen kişiler uygulama hakkında bilgi sahibi olarak kendilerini nelerin beklediğini öğrenebilirler.

Diş Kristali Neden Kullanılır?

Günümüzde ağız ve diş sağlığı alanında pek çok işlem gerçekleştirilebilir hale gelmiştir. Bu işlemlerin büyük çoğunluğu dişte ya da diş etinde görülen birtakım problemlerin giderilmesine yönelik uygulamalardır. Ağzın ve dişlerin sağlıklı olması gıda tüketimi, konuşma, gülme gibi eylemlerin de sağlıklı olması anlamına gelir. Bu bakımdan kendini belli etmeye başlayan diş problemleri için en kısa zamanda bir uzmana danışmak gerekir.

Ağzın ve dişlerin sağlığının koruma altına alınması kadar estetiksel görünümün iyileştirilmesi de pek çok birey için önem arz etmektedir. Çünkü diş etlerinde ve dişlerdeki bozukluklar bireyin özgüvenini kırarak sosyal yaşantıdan soyutlanmasına sebebiyet verebilir. İçe kapanma ve iletişime geçme problemleri kişinin yaşamını olumsuz etkiler. Bu bakımdan söz konusu bozuklukların da giderilmesi elzemdir.

Estetiksel görünümü sağlamak yalnızca diş etlerine ve dişlere uygulanan tedavilerle gerçekleştirilmez. Diş pırlantası ya da bir diğer adıyla diş kristali gibi ürünlerin kullanımı da hoş bir görünüm elde etmeye yardımcı olur. Diş pırlantası dişlerin üstüne bir uzman tarafından yapıştırılan aksesuardır. Söz konusu yapay taşlar dişlere ve ağız içine zarar vermez. Bu da pırlantanın avantajları arasında yer alır.

Diş kristali uygulaması yaptırmanın amacı tıpkı küpe, yüzük, kolye, bileklik kullanımında olduğu gibi kişiyi daha zarif ve süslü göstermesidir. Işıltılı estetik bir görünüm bu pırlantayla sağlanabilir. Birey gülüşünde değişiklik istediği zaman bu uygulamaya başvurabilir. Dişlere çok daha hoş bir görünüm kazandıran diş kristali özellikle son zamanlarda yaygınlaşmaya başlamış ve onlarca kişinin favorisi haline gelmeyi başarmıştır.

Diş Kristali Uygulaması Nasıl Yapılır?

Diş kristali uygulaması hem basit bir biçimde gerçekleştirildiği hem de iyi bir netice almayı sağladığı için tercih sebebi olmaktadır. Günden güne gelişme gösteren teknoloji bu uygulamanın da pratik bir biçimde tamamlanmasına olanak tanımaktadır. Dişin yüzeyi bu işlemde aşındırılmaz. Böylece diş ve diş etine herhangi bir zarar verilmeksizin diş pırlantası takma işlemi yapılır.

Bu uygulama özel bir teknik kullanılmak suretiyle gerçekleştirilir. Bu uygulamanın şu aşamalardan oluştuğu söylenebilir:

  • Pırlanta dişe uygulanmadan önce varsa diş taşları ve lekeler temizlenir.
  • Temizliğin ardından pırlantanın yapıştırılacağı diş pamuk kullanılarak etrafındaki dokulardan uzak tutulur.
  • Kompozit bonding ismi verilen özel yapıştırıcı kullanılarak diş kristali dişe yapıştırılır.
  • Eğer yapıştırılmış olan diş pırlantası çıkarıldıysa dişlere cila uygulaması yapılır. Bu sayede dişlerin zarar görmemesi hedeflenir.

Diş pırlantası taktırma işlemi oldukça basittir. Bu işlemden sonra dişlerin üzerine konumlandırılan parlak taşlar gülüşü çok daha ışıltılı ve sıra dışı hale getirmeye başlar.

Diş Kristali Kimler Tarafından Takılır?

Diş kristali taktırma işlemi herhangi bir rahatsızlığı tedavi eden uygulamalar arasında yer almaz. Bu işlem sadece dişlerin görünümünün daha da güzelleşmesine olanak tanır. Yani diş kristalini yaş sınırlaması olmaksızın dileyen herkes taktırabilir. Ancak elbette bu işlem için öncelikle bir uzmanın fiziki muayenesinden geçmek gerekir. Bu muayeneden sonra hekim işleme onay vererek uygulamayı yapabilir.

Diş Kristali Uygulama Yöntemleri Nelerdir?

Pırlanta diş kaplamada kullanılmakta olan yöntem oldukça basittir. Bu yöntemde genel ya da lokal anesteziye ihtiyaç duyulmaz. Böylece iğne fobisine sahip olan bireyler dahi söz konusu uygulamayı gönül rahatlığıyla yaptırabilirler. Uygulamada kişinin zevki doğrultusunda seçmiş olduğu diş kristalleri kullanılır. Uzman bir diş hekiminin uygulamayı gerçekleştirmesi gerekir. Hekimlerden başkasına diş pırlantası taktırılmamalıdır.

Dişlerin ve ağzın fiziki muayenesinin ardından istenen ebatlara ve görünüme sahip olan diş kristali seçilir.  Özel bir yapıştırıcı kullanılarak seçilen pırlantalar dişlere tek tek yapıştırılır. Bu işlemde herhangi bir ağrı ve acı hissi oluşmaz. Böylece hem uygulama hem de sonrası keyif verici hale gelir. Bu işlemle birlikte kişi estetiksel olarak daha güzel ve ışıltılı diş görünümüne kavuşmuş olur.

Diş Kristali Hakkında Sık Sorulan Sorular

Diş Kristali Düşer mi?

Diş pırlantası genel olarak kendiliğinden düşmez. Ancak buna yüzde yüz güvence verilemez. Düşük bir ihtimal de olsa kendi kendine düşmesi mümkün olabilir. Bunun yanı sıra sert gıda tüketimi diş pırlantasının düşmesine sebebiyet verebilir. Bu bakımdan yemek yerken dikkatli olunmalıdır.

Diş Pırlantası Takma İşlemi Ne Kadar Sürer?

Pırlanta diş kaplama uygulaması aşağı yukarı 15-30 dakika arasında tamamlanabilir. Bu süreyi kaç dişe kristal uygulanacağı ve uzmanın deneyimi belirler.

Diş Pırlantası Çıkarıldığı Zaman Leke Bırakır mı?

Dişteki kristal taşlar çıkarıldığı zaman leke ya da iz bırakması söz konusu değildir.

Diş Pırlantası Taktırma Fiyatları

Diş kristali taktırma fiyatları birtakım faktörler çerçevesinde belirlenmektedir. Seçilen kristalin ebatı, biçimi, kaç dişe uygulanacağı, kliniğin fiyat politikası, hekimin tecrübesi diş kristali taktırma fiyatlarına etki eden faktörler olarak değerlendirilir.

Diş Kristali hizmeti sunan Medisam şubeleri