fbpx

Lazer Diş Hekimliği

Bu içerikte neler var?

Günümüzde giderek yaygınlık kazanan lazer diş hekimliği ağız ve diş sağlığı alanında büyük bir ilerleme olarak kabul edilir. Dişte lazer tedavisiyle ilgili bilgi edinmek kişinin bu uygulamayı niçin tercih etmesi gerektiğine ışık tutar. Dişine yapılacak işlem hakkında ayrıntı bilmek kişinin psikolojik olarak hazır hissetmesini de sağlayacaktır.

Lazer Diş Hekimliği Nedir?

Teknolojik ilerlemeler sağlık alanında pratiklik sağlayan pek çok cihazın geliştirilmesine zemin hazırlamıştır. Lazer kullanımının sağlık sektöründe önemli bir yer tutmuş olduğu bilinen bir gerçektir. Lazer destekli diş hekimliği uygulamaları da günden güne yaygınlık kazanır olmuştur. Lazerin manası enerji taşıyan düz ışık demetidir. Bu ışıktan artık ağız ve diş sağlığı alanında da faydalanmak mümkün hale gelmiştir.

Yeni nesil tedavi yöntemi olarak bilinen bu uygulamalar sayesinde hem diş hem de dişin çevresindeki dokular temas edilmeden çeşitli işlemlere tabi tutulabilmektedir. Hatta lazer diş hekimliği sayesinde bazı işlemler için lokal anesteziye gerek bile kalmamaktadır. İğne fobisi olan kişiler için söz konusu uygulama oldukça rahatlatıcı ve tercih edilesidir. Lazer ışınının güç seviyesi ayarlanabilir. Bu da uygulamanın daha verimli bir biçimde gerçekleştirilmesini sağlar.

Lazer diş tedavisi sayesinde cerrahi operasyonlarda büyük oranda kanama görülmez. Bunun yanı sıra tüm cerrahi müdahalelerde görülen komplikasyonların azaltılması lazerle mümkün hale gelebilir. Çok daha hızlı bir biçimde iyileşmek yine bu uygulamanın başarıları arasında yer alır. Lazer ışını ürümüş olan dokuyu seçebilir ve böylece yalnızca çürük kısmın giderilmesi sağlanabilir.

Lazer Destekli Diş Hekimliği Uygulamaları Alanları Nelerdir?

Lazer diş hekimliği alanında farklı işlemlerin gerçekleştirilmesi söz konusudur. Lazer destekli diş hekimliği uygulamaları birden fazla başlık altında toplanabilir. Çünkü lazer kullanılarak pek çok işlem gerçekleştirmek mümkündür.

İmplant Tedavisi

Lazer diş tedavisi implant yapımında tercih edilen yöntemlerden biridir. Yaklaşık yarım saatlik bir müdahale gerçekleştirilir. Lokal anesteziyle uygulanan bu işlemde sterilitenin sağlanması ve kanamanın önlenmesi amaçlanır. Lazer yardımıyla mukoza kesimi sağlanır ve özel bir aletle implant yerleştirilir. Kalıcı implant için 6 ay kadar beklenir. Geçici implantların üstündeki mukoza lazer yardımıyla buharlaştırılır.

Cerrahi Tedaviler

Dental lazer uygulaması sayesinde cerrahi tedavilerde daha az acı ve ağrı hissedilir. Şişlikler ve ağrılar daha az olduğu için doğal olarak iyileşme süreci de hız kazanır. Diş eti dokusu ve kemik lazer kullanılarak biçimlendirilebilir. Bu biçimlendirme neticesinde çok daha hoş ve sağlıklı bir diş yapısına kavuşmak mümkün hale gelir.

Kanal Tedavisi

Dişte lazer tedavisi kapsamında gerçekleştirilen uygulamalardan biri de kanal tedavisidir. Kök kanallarının temizliği paralel ve yoğun ışık huzmesi kullanılarak gerçekleştirilir. Smear tabakası olarak isimlendirilen kök kısmı erir ve tam temizlik sağlanmış olur. Bu yöntem sayesinde çok daha az zaman harcanarak söz konusu tedavi gerçekleştirilmiş olur.

AFT Tedavisi

Lazer diş hekimliği çerçevesibde aft ülserleri yalnızca birkaç dakika içinde iyileştirilebilir. Uygulama yapılan bölgede sıcaklık hissi oluşsa da nu çok rahatsız edici değildir.

Diş Eti Tedavisi

Dental lazer kullanımıyla diş eti rahatsızlıkları tedavi edilebilir. Lazer sayesinde diş eti dokusu kesilmez ve böylece iz kalma ihtimali ortadan kalkmış olur. Tedavide sağlıklı dokular etkilenmez. Yalnızca enfekte olmuş dokular ve bakteriler hedef alınır. Kesi işlemi olmadığı için kanama görülmez ve dikim yapılmaz. Lazer diş hekimliğinin avantajlarından biri de işlemin kansız ve dikişsiz yapılabilmesidir.

Low Level Lazer

Lazer diş hekimliği kapsamında bu uygulama çoğu diş tedavisinde tercih edilir. Düşük seviyeli lazer:

  • Çene eklemi tedavisinde,
  • Kemik cerrahi operasyonlarının ardından komplikasyonların azaltılmasında,
  • İmplant müdahalesinin ardından kaliteli ve hızlı kemik oluşumunu destekleyen işlemlerde,
  • Diş eti tedavilerinin ardından kemik oluşumuna destek olmada,
  • Ortodontik tedavide dişin hareket ettirilmesi sonrası ağrı hissedilmemesi için kullanılır.

Çocuk Diş Hekimliği

Lazer diş hekimliği özellikle çocukların dikkatini çeken uygulamaları gerçekleştirir. Lazer diş dolgusu özellikle çocukların ilgisini çekecek türden bir tedavi yöntemidir. Anestezi yapılmaksızın çocuklarda diş çürüklerinin temizlenmesi için lazerden faydalanılabilir. Lazer diş dolgusu yöntemiyle çocuklar diş problemlerinden kaçmalarının önüne geçilebilir.

Diş Hassasiyeti Tedavisi

Lazer diş hekimliği ile dişte hissedilen duyarlılık kolayca iyileştirilebilir. Lazer ışını hassasiyet hissedilen kısma iletilir ve bu işlem diş sinirine uzanan gözeneklerin yani tübüllerin kapanmasını sağlar. Bu işlemde anesteziye gerek duyulmaz.

Lazer Diş Hekimliğinin Avantajları Nelerdir?

Lazer diş hekimliği bünyesinde yapılan tedavilerin pek çok avantajı vardır. Bu avantajlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Gerek dişler gerekse diğer dokular tedavi esnasında zarar görmez.
  • Kullanılan cihaz son derece sessiz çalışır.
  • Daha az ağrı hissi verir.
  • Bazı işlemler için lokal anestezi uygulamaya gerek kalmaz.
  • Tedavi bölgesi doğru biçimde hedeflenir.
  • Kanama ve şişkinlik gibi komplikasyonlar azaltılır.
  • İyileşme süresi kısalır.

Lazer Diş Hekimliği Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Lazer kullanılarak pek çok tedavi gerçekleştirilebilir. Hastanın yaşadığı probleme göre uygulama sağlanabilir. Diş lazer beyazlatma işlemi de bunlardan biridir. Diş lazer beyazlatma uygulaması sayesinde dişlerdeki lekeler kısa süre içinde giderilir. Böylece istenen beyazlık ortaya çıkar. Diş beyazlatmanın yanı sıra:

  • Diş eti rahatsızlıkları,
  • Kanal tedavisi,
  • Diş minesi bozuklukları,
  • Çürük diş onarımı,
  • Diş kemiği problemleri,
  • Gömülü diş tedavisi de lazer kullanılmak suretiyle gerçekleştirilir.

Lazer Diş Hekimliği ile İlgili Sık Sorulan Sorular

Dental Lazer Cihazıyla Neler Yapılır?

Lazer diş hekimliğinin kullanımına sunulan dental lazer cihazı:

  • Kök kanal dezenfeksiyonu,
  • Diş eti dezenfeksiyonu,
  • Kesme,
  • Diş beyazlatma,
  • Kan pıhtılaştırma,
  • Diş eti operasyonları gerçekleştirmeyi sağlar.

Lazerle Diş Beyazlatma İşleminin Ömrü Ne Kadardır?

Lazer diş hekimliği kapsamında uygulanan diş beyazlatma işlemi gösterilen özene bağlı olarak 6 ay ila 1 yıl kadar kalıcılığını korur.

Lazer Diş Dolgusu Fiyatları Ne Kadardır?

Lazer diş dolgusu fiyatları pek çok kişi tarafından merak konusu olmaktadır. Lazer diş dolgusu fiyatları için kesin bir değerden söz etmek mümkün değildir. Çünkü bu tedavinin fiyatı dolgu adedine göre değişir. Ayrıca ücretler klinikten kliniğe farklılık gösterir.

Lazer Diş Hekimliği hizmeti sunan Medisam şubeleri